STK’larda Bireysel Kaynak Geliştirme: Temel İlkeler ve Yöntemler

 STK’larda Bireysel Kaynak Geliştirme: Temel İlkeler ve Yöntemler

Anna Lindh Vakfı Türkiye Ağı Etkinliği

 STK’larda Bireysel Kaynak Geliştirme: Temel İlkeler ve Yöntemler

16-17 Ekim 2014, İstanbul

Kuruluşundan bu yana kültürlerarası diyalog konusunda çalışmalar yürüten ve aktif olduğu ülkelerde bu alandaki işbirliklerini destekleyen Anna Lindh Vakfı (ALV) Türkiye ağı, 2014 yılı faaliyetleri kapsamında belirlediği ‘kaynak geliştirme’ teması çerçevesinde 16-17 Ekim 2014 tarihlerinde 09.00-17.00 saatleri arasında TÜSEV’in Karaköy ofisinde ağ etkinliğini gerçekleşecektir. Etkinlik kapsamında,  STK’larda Bireysel Kaynak Geliştirme: Temel İlkeler ve Yöntemler başlıklı eğitim düzenlenecektir. Etkinlik kapsamında, farklı kaynak geliştirme modellerinin tanıtılacağı bir panel ve ALV ağ toplantısı da yapılacaktır.  

STK’larda Bireysel Kaynak Geliştirme: Temel İlkeler ve Yöntemler

Kaynak geliştirme ve finansal sürdürülebilirlik STK’ların karşılaştığı başlıca sorunlar arasında yer almaktadır. Hibe programları, üyelik aidatları, hizmet/ürün satışlarıyla elde edilen geriler, şirketlerin sponsorluk çalışmaları ve bireysel bağışlar STK’ların önde gelen gelir kaynakları arasında yer almaktadır. STK’lara ve sosyal projelere destek vermeyi amaçlayan bireysel bağışçılar, gerek gönüllü aktiviteleriyle gerekse sağladıkları finansal katkıyla sosyal değişimin öncü unsurları arasında yer almaktadır.

16-17 Ekim tarihlerinde TÜSEV Karaköy ofisinde gerçekleşecek olan eğitim programına katılımınızı 9 Ekim Çarşamba gün sonuna kadar rusen@tusev.org.tr adresinden Ruşen Efe’ye bildirmeniz rica ederiz. Eğitim programı için öngörülen katılımcı sayısı sınırlıdır. Toplantıya İstanbul dışından burslu katılım için sınırlı sayıda kontenjan bulunmaktadır. İstanbul dışından katılmak isteyenlerin 9 Ekim’e kadar websitesindeki raporlar bolumundeki ALV KaynakGelisirme Egitimi Basvuru formunu doldurarak rusen@tusev.org.tr adresinden Ruşen Efe ile iletişime geçmelerini rica ederiz.

Açık Adres:

Bankalar Caddesi, Minerva Han

No:2 Kat: 5

Karaköy, İstanbul

 

* Eğitim programına katılım için Anna Lindh Vakfı Türkiye ağı üyelerine öncelik verilecektir. Kişi sayısı ile ilgili sınırlama dolayısıyla eğitime her kurumdan bir temsilcinin başvurusu kabul edilecektir.

 

 

 

 

STK’larda Bireysel Kaynak Geliştirme: Temel İlkeler ve Yöntemler

Bireysel bağışçılarla ilişki geliştirme ve bağışçı yönetimi STK’ların etkilerini artırabilmeleri ve yürütülen çalışmaların sürdürülebilirliği açısından önem taşımaktadır. ALV Türkiye ağı, STK’larda Bireysel Kaynak Geliştirme: Temel İlkeler ve Yöntemler eğitimi ile üyelerinin kaynak geliştirme konusundaki kapasitelerinin gelişmesine katkı sağlamayı hedeflemektedir. Eğitimde, farklı kaynak geliştirme yöntemleri ve bireysel bağışçıları tanımaya yönelik konular hakkında bilgi verilecektir. Eğitimde şu konulara yer verilecektir:

  • Türkiye’de kaynak geliştirme
  • Kaynak geliştirmede temel prensipler
  • Bireysel bağışçı kimdir?
  • Direkt pazarlama yöntemleri
  • Bağışçı ilişkileri
  • Strateji oluşturma

Eğitim, Fundraising Okulu kurucusu ve kaynak geliştirme uzmanı Güneş Yıldırım tarafından verilecektir.

Description: http://fundraisingokulu.files.wordpress.com/2010/03/gunes-yildirim_fundraisingokulu-copy.jpg

Güneş Yıldırım, Fundraising Okulu

Fundraising Okulu’nun kurucusu olan Güneş Yıldırım, uzun yıllar Uluslararası Çevre kuruluşu Greenpeace, BM Çocuklara Yardım  Fonu UNICEF’te ve TEMA Vakfı’nda kaynak geliştirme alanında yöneticilik yapmış, kuruluşların yerel, bölgesel ve uluslararası gelişimine, sürdürülebilir kaynak sağlanmasına  katkıda bulunmuştur.  Sivil toplum kuruluşlarına kaynak geliştirme stratejisi oluşturma ve bağışçı bağlılığı sağlamaya yönelik eğitimler ve danışmanlık hizmeti vermektedir.

 

 

 

 

 

 

© Her hakkı saklıdır. Bu web sitesi Anna Lindh Vakfı Türkiye ağı tarafından 2023 yılında güncellenmiştir. Bu web sitesinin hiç bir bölümü ALV Türkiye ağı yönetiminde sorumlu kuruluşun yazılı izni alınmadan, elektronik ya da mekanik, ya da herhangi başka bir biçimde çoğaltılamaz ve kullanılamaz.